Deodorant med antiperspirant effekt, skånsom og aluminiums fri
14833
page,page-id-14833,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Spørsmal & svar – Desti Deodorant & Etterbarberingsbalsam

Hvordan fungerer Desti Deodorant?

Desti Deodorant har en patentsøkt formel/oppskrift med salt og bikarbonat som aktive ingredienser. Saltet hemmer bakterietilvekst som fører til vond lukt og bikarbonatet fungerer som luktabsorberende. Den antiperspirante effekten kommer av en kombinasjon mellom salt og propandiol. For at du sikkert skal vite om hvordan Desti fungerer for deg, med dine egne forutsetninger, må du teste produktet selv. Spør etter våre prøveforpakninger på apoteket. (Lanseres våren 2016).

Hvordan tilvenner jeg huden en saltbasert deodorant?

For de fleste går det bra å bytte fra aluminiums-basert til en saltbasert deodorant uten problem. Det finnes dog forskjeller det er viktig å vite om. En deodorant med aluminium skaper et surt miljø i armhulen (lav pH-verdi) og huden vil være påvirket av aluminiumet i flere døgn etter siste bruk. En salt- og bikarbonatbasert deodorant gir i stedet en svak alkalisk/basisk miljø (høyere pH-verdi). Våre forskere forklarer at koksalt og bikarbonatet i Desti kan komme i konflikt med rester av aluminium etter en aluminiums-basert deodorant. Dette kan resultere i rød og irritert hud og i noen tilfeller kan det oppstå nupper/blemmer. Reaksjonen kan misforstås med allergi, men det dreier seg om en irritasjon. Dersom du opplever en minste reaksjon, anbefaler vi på det sterkeste at du ikke benytter deodorant generelt i noen dager slik at kroppen har mulighet til å kvitte seg med aluminiums-opphopninger. Bruk gjerne Desti Rakbalsam (etterbarberingsbalsam) som vil hjelpe huden å gjenopprette huden og gi fuktighet for å bevare den. Etter noen dager kan du igjen prøve Desti deodorant. Benytt Desti Rakbalsam om kvelden og Desti deodorant om morgenen, gjerne på lett fuktet hud etter dusj for bedre å fordele saltet. Brukere med normal hud vil vanligvis ikke oppleve noen reaksjon. Etter tilvenning kan normalt også de med sensitiv hud benytte Desti. VIKTIG! Ikke benytt deodorant rett etter barbering, hårfjerning eller laserbehandling. Dette gjelder både for aluminiums-baserte og saltbaserte deodoranter. Les mer om dette i spørsmål & svar: «Opplever du svette eller irritasjon etter bruk av Desti deodorant?» Med denne informasjonen håper vi at du skal oppleve fordelene med Desti og at du vil trives med din aluminiumsfrie deodorant.

Kan saltet tørke ut huden?

Salt finnes naturlig i kroppen, men kan gi svie etter barbering om man er sensitiv eller har irritert hud. Om du opplever svie, benytt Desti Etterbarberingsbalsam for å gi huden fuktighet og gjenoppbygge hudens normale balanse.

Er det noen bivirkninger ved bruk av Desti?

Desti har vært testet i en klinisk studie med sluttresultat: «Produktet ga ingen rapporterte bivirkninger» Last ned rapporten her. Personer med tørr og sensitiv hud kan til tross oppleve svie ved bruk av Desti.

Opplever du svie eller irritasjon etter bruk av Desti deodorant?

Det kan komme av at du nylig har barbert deg under armene eller fjernet hår ved bruk av laserbehandling eller liknende. Hårsekkene kan da være lett betent. Når saltet går ned i de skadede hårsekkene kan det gi irritasjon og eventuelle blemmer/nupper. Eller det kan komme av at du naturlig har sensitiv og/eller tynn hud. Deodorantens normale funksjon er å transportere saltet ned i svettekjertlene ved hjelp av Propandiol som bæresubstans. I svettekjertlene «tetter» saltet til dels igjen porene og gir en antiperspirant effekt som ikke er skadelig for kroppen i motsetning til aluminium. Salt svir i sår, til tross for at sår kan være minimale. Dersom du opplever irritasjon, benytt Desti Rakbalsam (etterbarberingsbalsam) for å mykgjøre og gjenopprette hudens normale balanse. På normal og uskadet hud fungerer Desti Deodorant utmerket – uten å gi noen ubehag.

Hvilke dufter finnes?

Desti Deodorant kommer i tre dufter. Velg den lukten som passer din personlige stil best.
Desti Orange Label som er en ungdommelig og fruktig lukt
Desti Turquois Label som er sportslig og frisk lukt.
Desti Yellow Label som er sofistikert og elegant lukt.

Hvor kan jeg kjøpe Desti?

Produktene lanseres på apotek våren 2016.

Hva innebærer GMP-klassifisert produksjon?

GMP betyr «Good Manufacturing Practises» og innebærer at tilvirkningsprosessen oppfyller høyeste hygieniske og systematiske krav. Les mer på Läkemedelsverkets hjemside.

Hva inneholder Desti Deodorant?

INNHOLDSFORTEGNELSE: AQUA, SODIUM CHLORIDE, PROPANEDIOL, STEARETH-2, SODIUM BICARBONATE, TAPIOCA STARCH POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, DICAPRYLYL CARBONATE, STEARETH-21, ISODODECANE, NEOPENTYL GLYCOL DIHEPTANOATE, PARFUM, POLYQUATERNIUM-7

Hva skiller Desti fra vanlige deodoranter?

Desti Deodorant er, hva vi vet, verdens første antiperspirant basert på salt. Den patentsøkte formel/oppskrift er uten aluminium, triklosan og parabener, som er ingredienser sett ut i fra et helsemessig syn, som usikre og finnes i de fleste antiperspirante deodoranter på markedet i dag. Dette gjør Desti til å være en unik deodorant.

Tilvenning av Desti Deodorant ved aluminiumspåvirket hud.

Rensing av huden ved aluminiumsopphopning etter bruk av aluminiumsbasert deodorant: Dersom du har benyttet aluminiumsbasert deodorant i lengre tid kan du ha en totalblokkering i svettekjertlene. Normalt sett vil aluminium forbli i kroppen i ca. 3 døgn, men kroppens slaggstoffer forblir i lymfekjertlene ved bruk av aluminiumsbasert deodorant. Dersom du kutter ut all bruk av deodorant i en kortere tid vil slaggstoffene forlate kroppen. Resultatet er svettelukt og andre illeluktende emner som kan utsondres i opptil en uke, mens kroppen renses for urenheter. Ved bruk av Desti Deodorant i samme periode kan kombinasjonen gi en irritasjon av varierende grad i armhulen, da saltet og bikarbonatet reagerer med ulike emner som aluminium. Derfor anbefaler vi at man ikke benytter Desti før kroppen er fri for slaggstoffene. Begynn deretter med små doser Desti og øk gradvis. Det vil være å anbefale å benytte Desti Rakbalsam (etterbarberingsbalsam) på kvelden slik at huden gjenoppbygges. Les også «hvordan tilvenner jeg kroppen med saltbasert deodorant?» her under «spørsmål & svar» Vi håper og tror du vil trives godt med din aluminiumsfrie Desti Deodorant.

Kan Desti sette flekker på klærne?

Nei, det blir ingen permanente flekker. Permanente flekker settes når aluminium i vanlige deodoranter reagerer med jern og mangan (metallisk grunnstoff) i vannet og det optiske hvitt i vaskemiddel. Ettersom Desti er uten aluminium setter ikke Desti permanente flekker.

Jeg benytter Desti, men svetter under armene når jeg trener. Hva kommer dette av?

Fuktigheten som oppstår ved trening er en naturlig reaksjon i deodoranten, som hemmer tilveksten av bakterier og minsker perspirering til et balansert nivå. Våre lymfekjertler, som blant annet sitter i armhulen, fungerer som en del av kroppens naturlige avfallsplass. Her skal stoffene ut, så kroppen kan gjennomgå en naturlig rensing av slaggstoffer. Når du anstrenger deg under trening kommer Desti å slippe disse uønskede stoffene igjennom. I vanlige deodoranter blokkeres porene av aluminium og hudens naturlige utskillelse opphører, noe som innebærer at slaggstoffene forblir i kroppen.

Iblant kjenner jeg lukten under armene allerede etter 3-4 timer. Hva kommer dette av?

En fordel med Desti er at deodoranten lar kroppen ventilere (utskille svette) i stedet for å tette porene i huden. Samtidig fungerer kroppen ulikt fra dag til dag avhengig av aktivitet, nervøsitet, stress m.m. Noen dager kan derfor utsondringen av svette og andre emner øke og gi en uønsket duft. For å unngå det, kan du påføre et tykkere lag med deodorant så de aktive ingrediensene varer hele dagen. Bruk helst ikke en tettsittende topp rett etter påføring ettersom en del av deodoranten kan sette seg i klærne (og ikke på huden) og dermed blir effekten dårligere. I normale tilfeller gir Desti en effekt i minst 24 timer.

Min 10-årige datter lukter under armene. Kan jeg la henne benytte Desti?

I forbindelse med puberteten hender det at barn begynner å lukte svette under armene. Desti Deodorant er skånsom og effektiv, derfor kan til og med barn benytte produktene.

Har Desti gjennomgått noen tester/studier?

Ja, Desti har vært undersøkt i en effektstudie med resultat: Den aktive sammensetningen har i testen vist en signifikant svettehemmende effekt, opptil 8 timer etter siste påføring. Den har også vist å gi en signifikant mer behagelig lukt opptil 8 timer etter siste applikering. Produktet har vist en signifikant effekt som både antiperspirant og som deodorant. Last ned hele rapporten her.

Hva inneholder Desti Etterbarberingsbalsam?

INNHOLDSFORTEGNELSE: AQUA, GLYCERIN, PROPANEDIOL, ISOPROPYL PALMITATE, DIMETHICONE, CETYL ALCOHOL, C12-15 ALKYL BENZOATE, PHENOXYETHANOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, DIMETHICONOL, STEARYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, TOCOPHERYL ACETATE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLY, SQUALANE, ALLANTOIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, XANTHAN GUM, BISABOLOL, LACTIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POLYSORBATE 60, SODIUM HYDROXIDE, BIOSACCHARIDE GUM-1.